yamaha phazar problems - Page 2 - Snowmobile World : Your #1 Snowmobile Forum
Reply
 
LinkBack Thread Tools
post #11 of 41 (permalink) Old 03-03-2012, 08:23 PM Thread Starter
Member
 
mliedel's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Location: Erie Mi
Posts: 39
and when i go to start it sometimes it backfires.
mliedel is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #12 of 41 (permalink) Old 03-04-2012, 03:34 PM
Member
 
Join Date: Jan 2006
Location: Muskoka
Posts: 68
Sorry the plug is BR9ES not HS. I should have reread my post more carefully.
mmsrx is offline  
post #13 of 41 (permalink) Old 03-04-2012, 04:17 PM
Member
 
Join Date: Jan 2006
Location: Muskoka
Posts: 68
The phazer will probably smoke until it is running properly. The polaris clean carbs, check choke setting, check oil injection setting, if it is running synthetic oil, I believe it is thinner, so you may have to adjust for that. I do not know how to adjust for synthetic. I use regular oil. I'll look for the oil injection setting for the phazer.
mmsrx is offline  
post #14 of 41 (permalink) Old 03-04-2012, 07:06 PM
Member
 
Join Date: Jan 2006
Location: Muskoka
Posts: 68
The oil adjustment is 22 mm when you spread the cable. Hope this helps GOOD LUCK
mmsrx is offline  
post #15 of 41 (permalink) Old 03-04-2012, 07:14 PM Thread Starter
Member
 
mliedel's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Location: Erie Mi
Posts: 39
running yamaha 2s oil will look at it tommarrow
mliedel is offline  
post #16 of 41 (permalink) Old 03-07-2012, 06:21 PM Thread Starter
Member
 
mliedel's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Location: Erie Mi
Posts: 39
last time i rod the phazer it acted like it was starving for fuel and died right in front of my barn and so i put new gaskets on becuase the other ones were leaking so when i got this thing back together today i tryed to start it and its not getting fuel has enough gas in the fuel tank to start i dont even want to work on this peice of crap any longer. could it be the fuel pump.
mliedel is offline  
post #17 of 41 (permalink) Old 03-08-2012, 02:29 AM
Member
 
Join Date: Jan 2006
Location: Muskoka
Posts: 68
What gaskets? Check compression, check spark, if it is good then put some gas down the cylinder and make sure it runs. Clean the carb and look for water drops. Someone may have removed the gas filter from the tank. Make sure the gas line in the tank reaches the bottom of the tank. Check your pulser line for holes from the case to the pump and make sure they are clamped. Check your fuel lines and make sure all your lines are clamped. If it is water, gas line antifreeze works good and add some oil to the fuel for extra lube. If there is no filter you will have to add one.
mmsrx is offline  
post #18 of 41 (permalink) Old 03-08-2012, 08:53 AM Thread Starter
Member
 
mliedel's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Location: Erie Mi
Posts: 39
cylinder gaskets and compression is right around 120 psi and has a fuel filter next to the tank
mliedel is offline  
post #19 of 41 (permalink) Old 03-09-2012, 01:48 AM
Member
 
Join Date: Jan 2006
Location: Muskoka
Posts: 68
The filter could be plugged. Inline filters need to be replaced every now and then. Did it run when you put gas down the cylinder?
mmsrx is offline  
post #20 of 41 (permalink) Old 03-21-2012, 04:25 PM
Junior Member
 
Join Date: Apr 2005
Location: montréal Quebec,canada
Posts: 19
pressure test on the neddle valve on the faulty carb probably leaking
gp433 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Snowmobile World : Your #1 Snowmobile Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome