02 xcsp800edge [Archive] - Snowmobile World : Your #1 Snowmobile Forum

: 02 xcsp800edge


Bigmac
02-24-2002, 08:51 PM
I was sledding last week end and my buddy was getting smoked by 3 xcsp600 .... this is'nt right !!! *found his exhaust valves where stuck closed ... this is a brand new sled . What's up with that ?

svanwormer
02-25-2002, 06:43 AM
You should clean them after 500 miles after the sled is new (at least). *You break the sled in on the "blue" oil and that leaves carbon deposits. *After you first tank of oil when you burn the synthetic, you shouldn't have much of a problem. *Just check them every 1000 miles and see how they are.

palaris
02-25-2002, 10:26 AM
Are you sure the 600's are all stock? My 02 600 with some clutch work will beat a stock 800 quite badly. The 800 out of the box turns too high rpm and dont make that much more power than a 600 at 8200 rpm or higher.

Bigmac
02-25-2002, 01:10 PM
Well they have V-forse reeds and cans on them , but that was it .....

whiteice_2000
02-25-2002, 06:15 PM
the 600 seems to have alot off go in them .. how do the xc 700 do are they got much go to them

99Indy500
02-26-2002, 10:19 AM
Depends how far you raced those 600 are jumpy out of the hole so maybe your buddy didnt have enough time to catch up with them http://www.snowmobileworld.com/forums/iB_html/non-cgi/emoticons/biggrin.gif

Bigmac
02-26-2002, 10:55 AM
Out of the hole the 800 took them .... but at 90mph the little pack of wolfs screamed past him ... man I'll never forget that , wish I could have taking a pic

WickedWiesel
02-27-2002, 08:57 AM
Afriend of mine has an 02 xc 700 and it will run with the 800's all day.Nice sled. http://www.snowmobileworld.com/forums/iB_html/non-cgi/emoticons/smile.gif

pauly
05-03-2002, 04:07 PM
http://www.snowmobileworld-s2.com/forums/iB_html/non-cgi/emoticons/confused.gif I'm also having problems with sticky valves. I tried a different synthetic oil and it didn't help. Also turn down my tps to 4vdc. I will figure it out!!! * *2002 xc800.