flipped my sled need help asap - Snowmobile World : Your #1 Snowmobile Forum
http://www.snowmobileworld.com/forums
» Sponsors
Go Back   Snowmobile World : Your #1 Snowmobile Forum > SNOWMOBILING SECTION > GENERAL SNOWMOBILING

Reply
 
Thread Tools
Old 01-14-2012, 12:19 AM   #1
jklap42029
Junior Member
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 18
Exclamation flipped my sled need help asap

yesterday i was out riding and i flipped my sled. now when i start my sled it starts first pull but as soon as u give it gas it boggs out and wont move. i believe the engine just isnt creating enough power to engage the clutch. also when i flipped my coolant cap poped off and coolant went EVERYWERE... so if anyone has any suggestins as to what the problen could be please help

Last edited by jklap42029; 01-14-2012 at 01:21 AM.
jklap42029 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 01-14-2012, 12:14 PM   #2
rbannen
Junior Member
 
Join Date: Jan 2012
Location: Belding,MI
Primary Sled: 96 Indy XLT 600
Where I sled: Have trailer will travel
Posts: 11
Default

If it idles good, sounds like something is bent, Is the track location good?
rbannen is offline   Reply With Quote
Old 01-14-2012, 02:16 PM   #3
mmgg
Senior Member
 
Join Date: Feb 2010
Location: thunder bay ontario
Mileage: 850miles in 10/11
Primary Sled: 600 polaris
Where I sled: 300 miles around thunder bay
Posts: 537
Default

If it's not creating enough power to engage the clutch, it may be just running on one cyld.
mmgg is offline   Reply With Quote
Old 01-14-2012, 02:27 PM   #4
jklap42029
Junior Member
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 18
Default

going to check the compression now ilm post later if thats the issue
jklap42029 is offline   Reply With Quote
Old 01-16-2012, 12:54 PM   #5
CORY9
oldslowsledder
 
CORY9's Avatar
 
Join Date: Mar 2003
Location: Parry Sound,Ontario
Primary Sled: 2010 GSX, wife 08 Vector
Where I sled: North of Parry Sound
Posts: 6,491
Default

did your belt get covered in coolant? Perhaps it's slipping.
__________________
2010 GSX
Wife 08 Vector
Son 2012 Nytro XTX
CORY9 is offline   Reply With Quote
Old 01-16-2012, 04:13 PM   #6
jklap42029
Junior Member
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 18
Default

found the issue.... the guy that owned the sled before me must have not torqued the bolts on the head... they were ao loose i could twist them by hand and there was coolant bubbling out of one of the bolts... need new headgasket not getting enough compression
jklap42029 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -5. The time now is 12:20 AM.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.