older 89 cougar 440 - Snowmobile World : Your #1 Snowmobile Forum
http://www.snowmobileworld.com/forums
» Sponsors
Go Back   Snowmobile World : Your #1 Snowmobile Forum > SNOWMOBILING SECTION > ARCTIC CAT

Reply
 
Thread Tools
Old 03-08-2012, 09:06 PM   #1
polardad
Junior Member
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 15
Default older 89 cougar 440

my old artic cat will not stay running unless i keep priming it,,,i can run it around the yard if a keep priming it while i drive...not sure but is this sled suppose to have double carb, cause mine only has 1,,
polardad is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 03-19-2012, 09:41 PM   #2
162Whiskey
Senior Member
 
162Whiskey's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: Alaska - 63North, 162West
Mileage: More than the knees can take!
Primary Sled: Arctic Cat T570
Where I sled: Bering Sea coast
Posts: 476
Default

Your seals may be dry and cracked which might make the intake charging of the case difficult. It could also be a compression problem related to worn rings or cylinder walls. This, assumes that the carb - a single one is fine on the motor as long as it is correctly set up- is all clean and working properly. The fuel pump is another part to consider since an old pump may not be pumping as well as it should.
__________________
Formerly known as 63November, and before that as Golsovia.

Riding since 1983.

-Scorpion Whip
-Ski-Doo Skandic
-Yamaha Enticer LTs
-Polaris Trails

Current:
-99 Arctic Cat 550 Panther 14,000+ miles
-08 Ski-Doo 550 Backcountry
-340 eBay Edge from AK, and 10+ other states
-'11 AC T570 brand new...4000 miles
162Whiskey is offline   Reply With Quote
Old 03-21-2012, 05:34 PM   #3
dlaine
Senior Member
 
dlaine's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: Twin Cities MN
Primary Sled: 08 Renegade 600, 87 El Tigre
Where I sled: MN, MT
Posts: 535
Default

On my '87 El Tigre the fuel lines got hard and shrunk from age. They no longer formed a good seal with anything and sucked in so much air it was almost impossible to start. I could watch the air bubbles moving through the lines as I was trying to start the engine. I have new fuel line but haven't put it on yet (got a new sled instead so the old one just sits).

Good Luck!
dave
__________________
Waiting for snow again...
dlaine is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -5. The time now is 01:12 PM.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.