1998 Mach 1 no spark - Snowmobile World : Your #1 Snowmobile Forum
http://www.snowmobileworld.com/forums
» Sponsors
Go Back   Snowmobile World : Your #1 Snowmobile Forum > SNOWMOBILING SECTION > SKI-DOO

Reply
 
Thread Tools
Old 03-14-2008, 07:56 PM   #1
dekabrenots
Junior Member
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 2
Default 1998 Mach 1 no spark

I have 1998 mach 1 and was running perfect all of a sudden dies and there is no spark ??? I heard about short harness and stator issues .. any way to tell before motor has to be pulled to replace wiring harness
????
dekabrenots is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 03-15-2008, 08:39 PM   #2
billww
Premium Member
 
billww's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: wisconsin Beaver dam
Mileage: 1500++
Primary Sled: 1998 Summit 670 600zl cat
Where I sled: WIS Beaver Dam Or a snow coverd lake
Posts: 1,394
Send a message via Yahoo to billww
Default

There is a wire coming off the stator plug in a test light to check stator also check gounds on sled and kill switch no need to pull that motor to fix any of these.
__________________
670 SKIdoo
billww is offline   Reply With Quote
Old 03-17-2008, 03:57 PM   #3
J-Bone
Junior Member
 
Join Date: Mar 2008
Location: Kingston
Mileage: 1300
Primary Sled: 1998 formula deluxe 583
Where I sled: North of Seven
Posts: 28
Default no spark

sometimes when the spark just goes, that is it is not intermitint,
it means CDI box, if your stator checks out that is where I would look next.....happy trails
J-Bone is offline   Reply With Quote
Old 03-23-2008, 02:17 PM   #4
mrgrinch
Junior Member
 
Join Date: Mar 2005
Mileage: 1400 miles
Primary Sled: 2005 SKI DOO REV 800 HO MX Z Adrenaline XP-S
Where I sled: Maine
Posts: 7
Default

I agree with J-Bone. If the stator is the issue usually it will start out as an iterimmtant problem. I owned the exact same sled and had the same thing happen. To replace your CDI box the motor will have to come out, as it's directly under the motor. While the motor is out it's worth checking the wire harness on the MAG side for wear. It should be rerouted so it's not rubbing on the frame and flywheel housing.Get some plastic wire wrap and re-wrap the wires. Aside from a couple electrical problems thats a great sled, fast and good for alot of miles. Hope this helped.
mrgrinch is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -5. The time now is 09:59 AM.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.