Exciter 570 ( 1989 ) Carb set up / jetting ??? - Snowmobile World : Your #1 Snowmobile Forum
http://www.snowmobileworld.com/forums
» Sponsors
Go Back   Snowmobile World : Your #1 Snowmobile Forum > SNOWMOBILING SECTION > YAMAHA

Reply
 
Thread Tools
Old 03-06-2009, 12:47 PM   #1
Lasse
Senior Member
 
Lasse's Avatar
 
Join Date: Mar 2001
Location: SWEDEN
Primary Sled: LYNX / Ski-Doo / Yamaha
Where I sled: In the north of SWEDEN above the Arctic Circle !!
Posts: 430
Send a message via ICQ to Lasse
Question Exciter 570 ( 1989 ) Carb set up / jetting ???

Hi

I need some advice on how to set up the carbs on a Exciter 570 ( 1989 ) for a friends sled.
I have read in many forum that the OEM jetting is a big joke & only BS and sucks big time |

What jetting should I be putting in them ?
I'm really lost here.

The sled is 100 % stock and has the Mikuni VM-38 with the heated carbs and so on,
except that the oil injection is deleted and the sled are running pre mixed gas.

Riding height : 250 m <--> 800 m ( 820 feet <--> 2650 feet )

Present carb set up :
* ? PowerJet ? : 200
* Main jet : 350
* Pilot jet : 42,5
* Needle : 6FL68
* Needle jet : 480 P6
* Air screw : 0,5 turn out



.
__________________
// Lasse from SWEDEN.



Lasse is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 03-08-2009, 04:15 AM   #2
Lasse
Senior Member
 
Lasse's Avatar
 
Join Date: Mar 2001
Location: SWEDEN
Primary Sled: LYNX / Ski-Doo / Yamaha
Where I sled: In the north of SWEDEN above the Arctic Circle !!
Posts: 430
Send a message via ICQ to Lasse
Question

^^^ ttt ^^^


HELP !!!


.
__________________
// Lasse from SWEDEN.



Lasse is offline   Reply With Quote
Old 10-23-2012, 05:00 PM   #3
Jambolias
Junior Member
 
Join Date: Oct 2012
Location: Wisconsin
Primary Sled: 89 Exciter 570 Deluxe
Posts: 2
Default

So that's what them plug's connected to the bottom side of the carb's are... I had no clue and could not find any information on them..
Do I really need them operating ?
Jambolias is offline   Reply With Quote
Old 10-25-2012, 05:15 PM   #4
mmsrx
Member
 
Join Date: Jan 2006
Location: Muskoka
Mileage: 20 000+ km
Primary Sled: mmsrx 700
Where I sled: Muskoka and where ever else
Posts: 68
Default

I had 1 of those. I stayed to the factory jets. The problem with that sled is it may over heat and bog with no power. To fix it I pulled out the thermostat and cut the guts out of it and put the remainder back in ( the spring and moving parts ). Disconnected the tors ( plug the wires in to each other on the harness to complete the curcit). Mine ran great after that. Hope this helps.
mmsrx is offline   Reply With Quote
Old 10-25-2012, 05:18 PM   #5
mmsrx
Member
 
Join Date: Jan 2006
Location: Muskoka
Mileage: 20 000+ km
Primary Sled: mmsrx 700
Where I sled: Muskoka and where ever else
Posts: 68
Default

Also I never ran the sled with the carb warmers on.
mmsrx is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -5. The time now is 01:02 AM.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.