2000 ZL 600 Carb pipe problems - Snowmobile World : Your #1 Snowmobile Forum
http://www.snowmobileworld.com/forums
» Sponsors
Go Back   Snowmobile World : Your #1 Snowmobile Forum > SNOWMOBILING SECTION > ARCTIC CAT

Reply
 
Thread Tools
Old 12-31-2009, 09:24 PM   #1
devin
Junior Member
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 3
Default 2000 ZL 600 Carb pipe problems

My expansion pipe keeps on cracking all over and i just keep on welding it. It cracks horizontally and vertically from the side next to the Y pipe and the side on the resonator even in the middle. I want to buy a new pipe but I'm not sure if it will just crack like the old one.

I have heard many theories why my pipe is cracking.
Cluctch weights out of whack
too much back pressure when the packing gets wadded up


Anybody have the same problem or know for a fact why its

All help is greatly appreciated.
Thanks, Devin
devin is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 01-02-2010, 12:22 AM   #2
devin
Junior Member
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 3
Default ttt

ttt
devin is offline   Reply With Quote
Old 01-03-2010, 10:40 AM   #3
HP&Torque
Senior Member
 
Join Date: Jan 2002
Location: Delano, Minn.
Primary Sled: 09 Crossfire-R 1000, 02 zl-800
Posts: 458
Default

has the sled been in a wreck?? meaning maybe had some damage from before?? how about a cracked engine mount, that shifts weight, and puts stress on other parts,,, or, maybe just got a poorly welded pipe from cat..... I have never had ANY exhaust problems with any of my cats in the past.. and they are ususally just held in with 3 or 4 springs up by the header, 1 or 2 long springs that hold it to the sled buldhead, and 2 or 3 short springs that hold it to the muffler,,, unless your sled has some huge Backfire issues,, don't know what else to suggest...
__________________
current sled,09 Crossfire-R 1000 02 ZL 800 ss, past, 99 zrt-800, 97 ext-600, 97 zr-440, 92 wildcat, 95 xcr-440, 84 ss440, 81 el tigre 6000, 86 cougar, 80 scorpion tk, 75 scorpion super stinger, (lol) 74 wankel panther!
HP&Torque is offline   Reply With Quote
Old 01-05-2010, 07:39 PM   #4
devin
Junior Member
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 3
Default

the sled has been in a wreck but the motor mounts are good
devin is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -5. The time now is 04:12 PM.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.