1995 yamaha vmax 600 i need help - Snowmobile World : Your #1 Snowmobile Forum
http://www.snowmobileworld.com/forums
» Sponsors
Go Back   Snowmobile World : Your #1 Snowmobile Forum > SNOWMOBILING SECTION > YAMAHA

Reply
 
Thread Tools
Old 01-02-2011, 02:34 PM   #1
daveszrt
Junior Member
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 3
Default 1995 yamaha vmax 600 i need help

When I got the 95 vmax 600le it ran perfect then all of a sudden just sitting in my yard I only get one spark at the very beginning of the pull and sometimes one spark at the end of the pull. I've checked all my wiring and it seems fine I even pulled and cleaned my stator and it doing the same thing does anyone know some things I might be able to test. Thanks
daveszrt is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 01-17-2011, 12:49 AM   #2
goldminerMT
Junior Member
 
goldminerMT's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Location: Sapphire Mountains, Montana
Mileage: 2000
Primary Sled: '95 Arctic Cat Wildcat 700 EFI
Where I sled: Bitterroot Mountains, MT
Posts: 14
Default

Unplug all lights, gauges, anything that runs off electrical except the ignition. You can even unplug the key switch (save that for last) i would do each unplug then pull start, then unplug & so on 'till you find what might be shorting or drawing all the mag juice. As you unplug each item & pull start, leave that item unplugged while you go to the next ...
Good luck
__________________
Better to ride on gravel & grass than to not ride at all.
Anybody got a good price on carbides and track?
goldminerMT is offline   Reply With Quote
Old 01-17-2011, 09:36 PM   #3
tufst1
Junior Member
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 2
Default Sounds like my issue last season

It was the pulser coil. Go over to Snowmobile Forum under the Yamaha section and search for pulser coil. You will see the thread under my handle. Yamadad4 is a great person with info. Goldmine's info is good too but once you test a pulser coil it will save from plugging and unplugging if it is the pulser. Use a multimeter...I don't remember the specs but again yamadad4 can help. Hope this helps. post back if you have questions.

Tufst1
tufst1 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -5. The time now is 10:17 PM.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.